Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014


Πω πω ένας Εθνικός! 
Την ευρύτερη σε σκορ νίκη του στα μέχρι στιγμής φιλικά προετοιμασίας πέτυχε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, επικρατώντας 3-0 της βουλγάρικης Σβίλενγραντ στο «Φώτης Κοσμάς». 

Το σύνολο του Νίκου Ουσταμπασίδη πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση στο 5ο του φιλικό κόντρα στην ομάδα από τη Βουλγαρία που συμμετέχει και αυτή στην Γ' Εθνική της χώρας της. Το παιχνίδι που είχε ιστορική σημασία (διαβάστε εδώ) και στο οποίο βραβεύτηκαν παλαίμαχοι παίκτες του Εθνικού, είχε καλό ρυθμό και αρκετές φάσεις με τους «γαλανόλευκους» να ελέγχουν τον ρυθμό στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. 

Μόλις στο 2' ο Τσαμουρλίδης σούταρε μέσα από την περιοχή, με τους αμυντικούς της Σβίλενγκραντ να απομακρύνουν πάνω στη γραμμή. Πέντε λεπτά αργότερα και πάλι ο Τσαμουρλίδης θα σουτάρει, αλλά η μπάλα θα φύγει άουτ στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. Στο 16' οι Βούλγαροι θα απειλήσουν για πρώτη φορά στο ματς. Ο Ανγκέλοφ σούταρε, η μπάλα κόντραρε και μετά από μία επικίνδυνη απομάκρυνση της άμυνας που κράτησε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, ο Συριτούδης μπλόκαρε. Τρία λεπτά μετά και πάλι ο αρχηγός των φιλοξενούμενων θα εκτελέσει φάουλ, με την μπάλα να φεύγει πάνω απ' τα δοκάρια της εστίας του πορτιέρο των Εβριτών.

Στο 30' ο Εθνικός θα ανοίξει το σκορ χάρη σε τέρμα του Αγγελακάκη που νίκησε με πλασέ τον Ιβάνοφ μετά από ωραία ασίστ του Φλώρου. Δύο λεπτά αργότερα ο Ντιμίτροφ θα εκτελέσει απευθείας ένα φάουλ, με τον Συριτούδη να πέφτει στην αριστερή του γωνιά και να αποκρούει σε κόρνερ. Το υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου ανήκει στην ομάδα της Αλεξανδρούπολης. Στο 38' ο τερματοφύλακας της Σβίλενγκραντ θα αποκρούσει την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσαμουρλίδη, ενώ στο 42' το σουτ του Ελληνίδη θα περάσει άουτ. Στο 45' ο Εθνικός θα χάσει μια τρομερή διπλή ευκαιρία, με τον Φλώρο αρχικά, αλλά ούτε και στη συνέχεια από το μισό μέτρο να μην μπορεί να νικήσει τον Ιβάνοφ.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και συγκεκριμένα στο 48', ο Πετρόφ σε τετ α τετ θα στείλει τη μπάλα άουτ. Στο 54' ο γκολκίπερ της Σβίλενγκραντ θα μπλοκάρει το σουτ του Αγγελακάκη, ενώ πέντε λεπτά το σουτ του Φλώρου θα σταματήσει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Φυσέκη. Στο 72' ο Καραπατσιάς θα δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους. Η φάση ξεκίνησε από ωραία σέντρα του πολύ καλού Τσαμουρλίδη και απόκρουση του γκολκίπερ, με την μπάλα να φτάνει στον Καραπατσιά που σκόραρε. Τρία λεπτά μετά ο Δανίδης θα θα εκμεταλλευτεί το λάθος της άμυνας και θα διαμορφώσει το τελικό 3-0 για τον Εθνικό.

Συνθέσεις:

Εθνικός Αλεξανδρούπολης: Συριτούδης, Θάνος, Κατρανίτσας, Λειβαδιώτης, Μπαρμπαγιάννης, Κοσκολός, Αμπραχαμιάν, Ελληνίδης, Αγγελακάκης, Φλώρος, Τσαμουρλίδης. Αγωνίστηκαν επίσης οι: Φυσέκης, Καραπατσιάς, Γκαϊδατζής, Δούπας, Άχπα, Κοιλιάρης, Πελτέκης, Σαραντάκης, Δανίδης, Καμπιώτης. 

Σβίλενγκραντ: Ιβάνοφ Ι., Σάβοφ, Πόποφ, Τζέκοφ, Μποζίνοφ, Μίντεφ, Πέτροφ, Κονσταντίνοφ, Ντιμίτροφ, Αλεσάντροφ, Ανγκέλοφ. Έπαιξαν και οι: Βανγκέλοφ, Κράστεφ, Ιβάνοφ Τ., Μπουτράκοφ, Γκεοργκίεφ, Τόμοφ, Τζέκοφ.    

(Πηγή φωτογραφιών: pantsik7)

Επιμέλεια-Ρεπορτάζ: Κοσμάς Πανταζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο...