Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014


Ρίσκαρε πολύ, αλλά τελικά προκρίθηκε η Άνθεια

Τη νίκη με 3-2 στην έδρα του Ιπποκράτη και την πρόκριση στον 3ο γύρο του Κυπέλλου της ΕΠΣ Έβρου πανηγύρισε η Ένωση Άνθειας/Αρίστεινου.

Σε ένα ματς που έγινε κάτω από ισχυρούς ανέμους που έριξαν κατακόρυφα την θερμοκρασία, η Άνθεια μετά από τον Πέπλο επικράτησε και του Ιπποκράτη στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο Ολυμπιονίκου Χρυσοπηγής Δεβετζή. Το σύνολο του Κώστα Βουρδόγλου είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις πολλές ευκαιρίες για να κλειδώσει γρήγορα τη νίκη, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να διεκδικούν την πρόκριση μέχρι το τέλος.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα στο σκορ χάρη σε γκολ του Παναγιωτόπουλου στο 16'. Ο Σιβούδης έβγαλε τη σέντρα, η άμυνα του Ιπποκράτη δεν απομάκρυνε καλά και επιθετικός της Άνθειας έστειλε με πλασέ τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 22' ο Καλέτσιος θα κάνει το 2-0 με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή, ενώ έξι λεπτά μετά ο Πιλτικάκης θα εκτελέσει απευθείας ένα φάουλ με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω απ' τα δοκάρια του Αϊδέλη. Στο 37' άλλη μία ευκαιρία για τους «κίτρινους», με τον Καλέτσιο να σουτάρει από μακρινή απόσταση και τον γκολκίπερ των γηπεδούχων να αποκρούει με δυσκολία. Ωστόσο, στο 45', ο Ιπποκράτης που μέχρι τότε δεν είχε μπορέσει να γίνει επικίνδυνος θα μειώσει με τον Κατσαμάγκα μετά από σέντρα του Δεληγιάννη.

Το δεύτερο μέρος θα ξεκινήσει όπως άρχισε το πρώτο, δηλαδή με την Άνθεια να απειλεί. Στο 46' ο Αϊδέλης θα αποσοβήσει τον κίνδυνο ενώ στο 57' μια κεφαλιά θα φύγει άουτ, Στο 64' ήταν η σειρά των παικτών του κ. Καραπαναγιώτου να απειλήσουν, με το σουτ του Αγοράκη που είχε μπει στη θέση του Πασχαλίδη στο 50' να μπλοκάρεται από τον Καρβουνίδη. Πέντε λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι θα φτάσουν και σε τρίτο τέρμα μετά από πάσα του Καπανίκα και εύστοχο πλασέ του Παναγιωτόπουλου. Στη συνέχεια η Άνθεια θα χάσει δύο μεγάλες ευκαιρίες, αλλά και τις δύο φορές ο πορτιέρο των γηπεδούχων απέκρουσε. Στο 74' ο Πιλτικάκης θα μειώσει σε 3-2 για τον Ιπποκράτη που πίστεψε ότι θα μπορέσει να φέρει το ματς στα ίσια και το παιχνίδι στην παράταση αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ. Στην τελευταία μεγάλη ευκαιρία του αγώνα ο Δεληγιάννης θα δοκιμάσει μία σέντρα σουτ αλλά ο τερματοφύλακας της Ένωσης θα διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ στο 77'.

Η Άνθεια παίρνει λοιπόν μία δίκαιη πρόκριση και περιμένει τον αντίπαλο της στην επόμενη φάση, ενώ ο Ιπποκράτης στρέφει την προσοχή του αποκλειστικά στο πρωτάθλημα που αρχίζει το επόμενο σαββατοκύριακο.

Συνθέσεις:

Ιπποκράτης (Καραπαναγιώτου): Αϊδέλης, Δεληγιάννης, Τόκας (46' Γαλανάκης), Ξυλούδης, Μαργαρίτης, Σακαλάκης, Πασχαλίδης, Ζηνολίδης, Κατσαμάγκας, Νταλαπέρας, Πιλτικάκης.

Ένωση Άνθειας/Αρίστεινου (Βουρδόγλου): Καρβουνίδης, Δουρδούγενης, Φραγκουλίδης, Δουμπουλάκης, Τερζής, Μπίτσιος, Κεσσάτης (90' Καβατζηκιώτης), Καλέτσιος (78' Μιχαλτζής), Καπανίκας (86' Μαλτέζος), Παναγιωτόπουλος, Σιβούδης.    

Περισσότερες φωτογραφίες:













Ρεπορτάζ-Επιμέλεια: Κοσμάς Πανταζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο...