Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Εθνικός από... άλλο πλανήτη!

Την πρώτη του νίκη στη Γ' Εθνική πέτυχε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης επικρατώντας 4-0 του Άρη Ακροποτάμου στο γήπεδο «Φώτης Κοσμάς».

Οι παίκτες του Νίκου Ουσταμπασίδη δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες και θα μπορούσαν να είχαν βάλει περισσότερα γκολ, όπως και να καθαρίσουν νωρίτερα το παιχνίδι καθώς το 2-0 έγινε στο 83'. Οι γηπεδούχοι είχαν πρόβλημα στα τελειώματα των φάσεων, αλλά στο τέλος πήραν αυτό που ήθελαν προσφέροντας μάλιστα γκολ και θέαμα στους 900 περίπου φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Στο 12' ήταν η πρώτη φορά που ο Εθνικός απείλησε στο ματς, με τον Φλώρο να σουτάρει έξω απ' την περιοχή και τον Κωνσταντάκο να αποκρούει στο δεξί του παραθυράκι. Στο 21' το σουτ του Αγγελακάκη θα περάσει λίγο δίπλα απ' το δοκάρι και θα φύγει άουτ, ενώ έξι λεπτά μετά θα έρθει το γκολ. Ο Κατρανίτσας θα σεντράρει από τα αριστερά και ο Αγγελκάκης με κεφαλιά θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης που δεν απειλήθηκε σχεδόν σε κανένα σημεί του αγώνα από τον Άρη, έχασε ακόμα μία ευκαιρία στο 30' με το σουτ του Τορομανίδη να φεύγει πάνω απ' τα δοκάρια της εστίας του πορτιέρο των φιλοξενούμενων.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό ήταν περίπου το ίδιο. Στο 53' ο Αγγελακάκης θα δώσει έτοιμο γκολ στον Φλώρο, αλλά ο αρχηγός των «μπλε» δεν θα βρει στόχο. Στο 62' μια σέντρα σουτ του Γκαϊτατζή θα περάσει λίγο άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Αγγελακάκης θα σουτάρει μέσα απ' την περιοχή με τον Κωνσταντάκο να αποκρούει. Στο 65' άλλη μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Εθνικό, με τον Φλώρο από πολύ κοντινή απόσταση να μην μπορεί να σκοράρει στέλνοντας τη μπάλα πάνω στον γκολκίπερ της ομάδας του Ακροποτάμου. Στο 68' και πάλι ο Φλώρος θα αστοχήσει στέλνοντας τη μπάλα άουτ και στο 70' ο Αγγελακάκης ενώ έφερε ωραία τη μπάλα μπροστά του δεν μπόρεσε να τελιώσει σωστά τη φάση.

Στο 79' και στο 81' οι φιλοξενούμενοι θα πραγματοποιήσουν δύο ευκαιρίες με τα σουτ του Ρετζινά. Το πρώτο θα φύγει ελάχιστα άουτ και το δεύτερο θα το αποκρούσει ο Φυσέκης. Αυτές ήταν και οι μόνες περιπτώσεις στις οποίες κινδύνευσε ο Εθνικός ο οποίος βρήκε χώρους και πέτυχε άλλα τρία γκολ στη συνέχεια. Στο 83' μετά από ανατροπή μέσα στην περιοχή του Άρη οι γηπεδούχοι θα κερδίσουν πέναλτι και ο Θεοδωράκης θα ευστοχήσει στην εκτέλεση για το 2-0. Στο 89' ο Αγγελακάκης μόνος του στο τετ α τετ δεν θα μπορέσει να σκοράρει, αλλά θα το κάνει ο Μαμούτ στο 90+2 βρίσκοντας δίχτυα στο ντεμπούτο του. Ο Αγγελακάκςη θα πετύχει τελικά  το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0 μετά από πάσα του Θεοδωράκη στο 90+5.

Στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά το ματς ο προπονητής του Άρη Ακροποτάμου Στέλιος Ιγνατιάδης δήλωσε:

«Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια τον Εθνικό για τη νίκη του και του εύχομαι να κάνει την καλύτερη πορεία της ιστορίας του. Θα ήθελα επίσης να δώσω συγχαρητήρια στον Νίκο (Ουσταμπασίδη) για την πολύ καλή δουλειά που κάνει. Για το σημερινό ματς θα έλεγα πως μπήκαμε αρκετά καλά, θα μπορούσαμε να είμαστε πιο τυχεροί σε κάποιες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, αλλά από ένα ατομικό λάθος δεχτήκαμε το πρώτο γκολ το οποίο χάλασε την ισορροπία μέσα στην ομάδα. Στο δεύτερο μέρος ρισκάραμε πάρα πολύ  με αποτέλεσμα να δώσουμε πολλούς χώρους στην αντίπαλη ομάδα η οποία είχε τη ποιότητα να τους εκμεταλλευτεί. Θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα λάθη μας και πιστεύω πως η συνέχεια θα είναι καλύτερη».

Για το ματς της επόμενης Κυριακής για το Κύπελλο της Γ' Εθνικής που είναι και πάλι με αντίπαλο τον Εθνικό στην Αλεξανδρούπολη ο κ. Ιγνατιάδης είπε:

«Το παιχνίδι εκείνο θα είναι τελείως διαφορετικό καθώς είναι και νοκ άουτ. Είμαστε όμως μία έμπειρη ομάδα και πιστεύω πως μπορούμε να αλλάξουμε την ψυχολογία μας μετά απ' αυτό το βαρύ σκορ και να καταφέρουμε να προκριθούμε. Παίχτες-κλειδιά της ομάδας μας δεν μπόρεσαν σήμερα να δώσουν το κάτι παραπάνω, εξουδετερώθηκαν από την αντίπαλη άμυνα, αλλά πιστεύω πως με μία δουλειά και με μία καλή εμφάνιση στο επόμενο ματς θα είμαστε εμείς που θα προκριθούμε». 

Ο κόουτς του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Νίκος Ουσταμπασίδης δήλωσε:

«Με τη σειρά μου θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του Ακροπόταμου και στον συνάδελφο κ. Ιγνατιάδη. Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο, αλλά εμείς στη πρώτη μας ευκαιρία καταφέραμε να σκοράρουμε και στη συνέχεια προσπαθήσαμ ε να διατηρήσουμε το υπέρ μας σκορ. Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι άνοιξε και έτσι δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες αλλά όσο δεν κλειδώναμε τη νίκη θα μπορούσαμε να είχαμε δεχτεί γκολ και να ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Δεν έγινε όμως αυτό και στο τέλος εκμεταλλευτήκαμε τους κενούς χώρους και μπορέσαμε στα τελευταία λεπτά να πετύχουμε άλλα τρία γκολ. Πρέπει να χαρούμε αυτή τη νίκη, αλλά από αύριο θα πρέπει να την ξεχάσουμε και να αφοσοιωθούμε στο επόμενο ματς». 


Για τις πολλές χαμένες ευκαιρίες ο κ. Ουσταμπασίδης τόνισε πως είναι καθαρά θέμα συγκέντρωσης και δουλειάς.

Συνθέσεις:

Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Νίκος Ουσταμπασίδης): Φυσέκης, Θάνος, Κατρανίτσας, Παρασκευάς, Λειβαδειώτης, Τορομανίδης, Καμπιώτης (90' Αμπραχαμιάν), Ελληνίδης, Γκαϊτατζής (65' Μαμούτ), Φλώρος (80' Θεοδωράκης), Αγγελακάκης.     

Άρης Ακροποτάμου (Στέλιος Ιγνατιάδης): Κωνσταντάκος, Καμπερίδης, Προβατίδης, Τζέπα, Ζεφερίδης, Σολακίδης (46' Τερζίδης) Πτηνόπουλος (46' Σκονίδης), Καραγιαννίδης, Δούμπλατζης, Παπαδόπουλος (70' Ρετζινάς), Αποστολίδης. 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες παρακάτω:









Ο πρώην παίκτης της ομάδας βόλλεϋ του 
Εθνικού Άκης Σιδηρόπουλος

Ο Εβρίτης προπονητής Μαρίνος Ουζουνίδης



                                           Τα κορίτσια του χορηγού του Εθνικού 7epta7



                                                 Οι χορηγοί της ομάδας στον τοίχο της
                                                                  αίθουσας Τύπου


                 

Ο πρόεδρος της εταιρίας 7epta7 κ. Σταμπολίδης 
με τον Νίκο Γκαϊτατζή και τα κορίτσια του χορηγού


Ρεπορτάζ-επιμέλεια: Κοσμάς Πανταζής









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο...