Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Κυρίαρχη η... μετριότητα στην Κομοτηνή

Σε ένα αρκετά μέτριο ματς με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, Πανθρακικός και ΑΕΚ έμειναν στο 0-0 στο Δημοτικό στάδιο της Κομοτηνής, στο πρώτο παιχνίδι και για τους δύο, στον 5ο όμιλο της φάσης των «32» του Κυπέλλου Ελλάδας. 


Η πρώτη φάση στον αγώνα τον οποίο παρακολούθησαν από τις εξέδρες του γηπέδου περίπου 5.000 φίλαθλοι εκ των οποίων κοντά στους 2.000 ήταν οπαδοί της «Ένωσης», σημειώθηκε το 23'. Ο Πεταυράκης έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Αραβίδης πήρε την κεφαλιά και ο Αθανασιάδης απέκρουσε στην αριστερή του γωνιά. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μάνταλος θα σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής και ο γκολκίπερ των γηπεδούχων θα μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.




Για να βρούμε την επόμενη καλή στιγμή θα πρέπει να πάμε στην εκπνοή του ημιχρόνου καθώς μέχρι εκείνη τη φάση και συγκεκριμένα το 3ο λεπτό των καθυστερήσεων που ο Μάνταλος με απευθείας εκτέλεση φάουλ ανάγκασε τον Αθανασιάδη να διώξει σε κόρνερ, υπήρξαν δύο διακοπές που χάλασαν τον (όποιο) ρυθμό του παιχνιδιού. Στο 35' κροτίδες έπεσαν από το πέταλο όπου βρίσκονταν οι οπαδοί της ΑΕΚ μπροστά στην εστία του Αθανασιάδη, ενώ στο 38' ο κ. Θάνος διέκοψε το ματς για τον ίδιο λόγο.


Τέσσερα λεπτά μετά το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο Ντιγκινί δοκίμασε ένα σουτ το οποίο έφυγε άουτ χωρίς να απειλήσει τον Ανέστη. Στο 57' ο Άκης Μάντζιος θα περάσει τους Ιγκόρ και Κάσες στη θέση των Αράμπα και Τζάνη αλλά η κατάσταση δεν θα αλλάξει και πολύ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπαρμπόσα θα εκτελέσει απευθείας ένα φάουλ, όμως η μπάλα θα φύγει λίγο έξω απ' το δεξί κάθετο δοκάρι του πορτιέρο των Θρακιωτών. Τέσσερα λεπτά αργότερα ένα σουτ του Πλατέλλα θα κοντράρει και θα φύγει κόρνερ. Στο 90+2 ο Ντιγκινί θα χάσει μια μεγάλη ευκαιρία για να κλέψει τη νίκη για την ομάδα του, με το σουτ του να αποκρούεται με δυσκολία από τον τερματοφύλακα των «κιτρινόμαυρων».



Στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε ο προπονητής της ΑΕΚ Τραϊανός Δέλλας δήλωσε:


«Ήρθαμε σήμερα να παίξουμε τον πρώτο αγώνα Κυπέλλου κόντρα σε μία καλή και οργανωμένη ομάδα. Σκοπός μας ήταν από την αρχή η νίκη γιατί απ' τη στιγμή που είμαστε σε όμιλο οι βαθμοί μετράνε. Κάναμε ένα αρκετά καλό πρώτο ημίχρονο και ένα μέτριο δεύτερο. Δεν μπορέσαμε να κάνουμε γκολ τις ευκαιρίες που είχαμε, το ματς όμως τελείωσε και κοιτάμε μπροστά. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στον Πανθρακικό στη νέα σεζόν που ξεκίνησε και εμείς θα επικεντρωθούμε τώρα στα δύο εντός έδρας ματς του Κυπέλλου και στο πρωτάθλημα όποτε αυτό ξεκινήσει». 


Ο κόουτς της «Ένωσης» είπε επίσης πως το Κύπελλο είναι δευτερεύον στόχος για την ΑΕΚ, ενώ ευχαρίστησε τους φίλους της ομάδας που για άλλη μια φορά βρέθηκαν στο πλευρό της, τονίζοντας πως δίνουν σε όλους τους μεγάλη δύναμη για να συνεχίσουν.





Με τη σειρά του ο προπονητής του Πανθρακικού Άκης Μάντζιος είπε:


«Σήμερα είχαμε ένα ματς απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ για την οποία πιστεύω και εύχομαι να είναι σύντομα στην Superleague. Εμείς σήμερα δώσαμε χρόνο συμμετοχής σε αρκετά παιδιά και νομίζω ότι αυτό μας χάλασε λίγο την ομοιογένεια και αυτό φάνηκε κυρίως στον επιθετικό τομέα. Πιστεύω πως είχαμε καλή οργάνωση στην άμυνα και τη μεσαία γραμμή, αλλά επιθετικά δεν μπορέσαμε να γίνουμε απειλητικοί. Από κει πέρα κρατάμε την προσπάθεια και φυσικά όταν παίζεις απέναντι σε έναν τόσο μεγάλο αντίπαλο αν δεν μπορείς να νικήσεις σημαντικό να μη χάσεις. Εύχομαι καλή συνέχεια στην ΑΕΚ».


Συνθέσεις:
Πανθρακικός (Άκης Μάντζιος): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Τσουμάνης, Σερφά, Εμπόου, Λαδάκης, Μεχία (83' Πέρεθ), Μπαϊκαρά. Τζάνης (57' Κάσες), Αράμπα (57' Ιγκόρ), Ντιγκινί

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Πεταυράκης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Κορδέρο, Ανάκογλου (90+1 Ρόβας), Πλατέλλας (85' Ντούνης Μ.), Μπαρμπόσα, Μάνταλος, Αραβίδης (72' Ντακόλ)


Διαιτητής: Θάνος

1ος βοηθός: Καραβασίλης
2ος βοηθός: Παπαδημητρίου
4ος διαιτητής: Τζήλος

Τα στιγμιότυπα του ματς που μετέδωσε ο ΟΤΕ TV:






Περισσότερες φωτογραφίες απ' το ματς:

















Ρεπορτάζ-επιμέλεια: Κοσμάς Πανταζής










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο...