Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Έμεινε από δυνάμεις ο Εθνικός, 2-1 η Καβάλα (photos & video)

Η αφόρητη ζέστη που επικρατούσε δεν επέτρεψε στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους, παρ’ όλα αυτά όσοι βρέθηκαν στο «Ανθή Καραγιάννη» είδαν ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, πριν επέλθει η κούραση του δευτέρου από το οποίο μπορούμε να κρατήσουμε μόνο τα γκολ.

Μόλις στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης ο Κυριζάκης σούταρε για τον Εθνικό, με τον Φυρινίδη να μπλοκάρει σταθερά. Η απάντηση της Καβάλας ήρθε στο αμέσως επόμενο λεπτό, με τον Μπρατσιάνι να σουτάρει μέσα από την περιοχή και την μπάλα να φεύγει άουτ. Στο 5’ το σουτ του Πόποβιτς θα περάσει άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη θα έχει και αυτό του Κυριζάκη για την ομάδα της Αλεξανδρούπολης ένα λεπτό αργότερα.

Στο 10’ θα έρθει το πρώτο γκολ για τους «αργοναύτες». Μετά από ατομική προσπάθεια του Παππά και ωραία ασίστ στον Ζουνίνιο, ο Βραζιλιάνος θα ανοίξει το σκορ νικώντας με σουτ από πλάγια θέση νικώντας τον Φυσέκη. Στο 21’ ο ΑΟΚ θα χάσει μεγάλη ευκαιρία, με τον Μπρατσιάνι να βγάζει τη σέντρα και τον Πόποβιτς να σημαδεύει με πλασέ το οριζόντιο δοκάρι. 


Η ομάδα  του Γιάννη Ισπυρλίδη θα συνεχίσει να απειλεί και θα κάνει δύο φάσεις σε διάστημα δέκα λεπτών. Στο 29’ η κεφαλιά του Ζουνίνιο μετά από λάθος απομάκρυνση της εβρίτικης άμυνας θα φύγει πάνω απ’ τα δοκάρια και στο 39’ ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων θα αποκρούσει σε κόρνερ το σουτ του Πόποβιτς.

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες μπήκαν σαφώς πιο κουρασμένες στον αγωνιστικό χώρο και έτσι οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν λιγότερες. Στο 59’ ο Παππάς θα βρει τον Μπρατσιάνι, με τον Συριτούδη που πήρε τη θέση του Φυσέκη κάτω απ’ τα γκολπόστ να αποκρούει το σουτ του παίκτη των Μακεδόνων. Στο 67’ ο Σταματόπουλος θα σεντράρει και ο Πόποβιτς  με προβολή θα στείλει τη μπάλα άουτ. Πέντε λεπτά μετά ο Διαμαντίδης θα κερδίσει πέναλτι από τον Λειβαδειώτη, αλλά ο Παππάς θα αστοχήσει στέλνοντας τη μπάλα πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του πορτιέρο των φιλοξενούμενων.

Στο 80’ θα γίνει το 2-0 για την Καβάλα. Ο Βιτλής θα βγάλει μια πολύ ωραία μπαλιά για τον Διαμαντίδη, αυτός θα γυρίσει μέσα στην περιοχή και ο Παππάς θα βρει εύκολα δίχτυα. Το μόνο που κατάφερε το σύνολο του Νίκου Ουσταμπασίδη ήταν να μειώσει με εκτέλεση πέναλτι του Φλώρου μετά από χέρι του Νύρλα.

Το γκολ του Εθνικού: 


Η μέτρια εμφάνιση του Εθνικού οφείλεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στην κόπωση της ομάδας που το περασμένο Σάββατο να θυμίσουμε ότι αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Έβρο Σουφλίου. Επόμενο φιλικό για την ομάδα της Αλεξανδρούπολης και πάλι αυτή του Βόρειου Έβρου στο Γήπεδο «Φώτης Κοσμάς» 


Ο κόουτς του Εθνικού, Νίκος Ουσταμπασίδης, δήλωσε στο “ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΘΡΑΚΗ!”:

«Βγήκαν κάποια συμπεράσματα, αλλά τα παιδιά ήταν αρκετά κουρασμένα. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Προχωράμε. Μην ξεχνάτε ότι το Σάββατο είχαμε το ματς με το Σουφλί και αυτό σίγουρα έπαιξε τον ρόλο του. Το καλό είναι ότι δεν είχαμε τραυματισμούς και σε  αυτό το χρονικό σημείο αυτό είναι πολύ σημαντικό». Για την Καβάλα ο Έλληνας προπονητής ανέφερε: «Η Καβάλα είναι σε άλλο και από άποψη μπάτζετ, αλλά και από άποψη παικτών. Αυτή θα κάνει τον αγώνα της και εμείς τον δικό μας».

Συνθέσεις: 

ΑΟ Καβάλα (Γ. Ισπυρλίδης): Φυρινίδης, Μπατάνης, Νύρλας, Ιορδανίδης, Μπάτζιος, Παπαδόπουλος Α., Παππάς, Διαμαντίδης, Μπρατσιάνι, Ζουνίνιο, Πόποβιτς. Αγωνίστηκαν επίσης και οι: Παπαδιώτης, Βιτλής, Σταματόπουλος, Αθανασίου, Παρμαξίδης, Γαβριηλίδης, Μπλιός, Κυγάης, Ντιέ.

Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Ν. Ουσταμπασίδης): Φυσέκης, Αμπραχαμιάν, Τσαμουρλίδης, Λειβαδειώτης, Άχπα, Κοιλιάρης, Γκαϊδατζής, Κοσκολός, Δανίδης, Ελληνίδης, Κυριζάκης. Έπαιξαν και οι: Συριτούδης, Αγγελακάκης, Δούπας, Θάνος, Καραπατσιάς, Πελτέκης, Σαραντάκης, Φλώρος.

Επιμέλεια-Ρεπορτάζ: Κοσμάς Πανταζής 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο...