Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Δεύτερη ήττα, με μία ακόμα καλή εμφάνιση για Εθνικό

Τη Skoda Ξάνθη αντιμετώπισε στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας του ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, στο Στάδιο «Φώτης Κοσμάς», γνωρίζοντας την ήττα με 2-0, αλλά δείχνοντας για ακόμη ένα ματς πολύ καλό πρόσωπο. 

Μπορεί η βροχή που έπεσε πριν τον αγώνα στην Αλεξανδρούπολη να μην επέτρεψε σε πολύ κόσμο να βρεθεί στο γήπεδο, αλλά όσοι είδαν την εβρίτικη ομάδα από κοντά έφυγαν ευχαριστημένοι παρά την ήττα από το σύνολο του Σάκη Τσιώλη. Ο Εθνικός παίζοντας για δεύτερο σερί ματς απέναντι σε ομάδα της Superleague και μάλιστα πολύ πιο έτοιμη από αυτόν (οι Ξανθιώτες το επόμενο σαββατοκύριακο αντιμετωπίζουν τη Βέροια για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της μεγάλης κατηγορίας) στάθηκε πολύ καλά. Μπορεί η Ξάνθη να ήταν καλύτερη στο ξεκίνημα και να απείλησε αρκετές φορές, όμως η ομάδα του Νίκου Ουσταμπασίδη είχε τις απαντήσεις.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Μόλις στο 3' o Γουάλας εκτέλεσε το φάουλ για τους φιλοξενούμενους, με τον Φυσέκη να αποκρούει στην αριστερή του γωνία. Στο 20ο λεπτό του αγώνα, τον οποίο παρακολούθησε από κοντά και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Skoda Ξάνθης κ. Πανόπουλος, ο Μπέρτος σέντραρε, ο Καπετάνος πήρε την κεφαλία, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω απ' την εστία των γηπεδούχων. Ένα λεπτό αργότερα και πάλι πρωταγωνιστής ο Καπετάνος ο οποίος από πολύ κοντινή απόσταση δεν σούταρε καλά με αποτέλεσμα να μπλοκάρει εύκολα ο πορτιέρο του Εθνικού.

Στο 23' ήταν η σειρά των γηπεδούχων να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Ο Φλώρος σουτάρει έξω απ΄ την περιοχή, η μπάλα κοντράρει στον Λισγάρα και περνάει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ζαρόπουλου σε κόρνερ. Με την εκτέλεση του κόρνερ ο Γκαϊδατζής θα κάνει την προβολή εξ' επαφής αλλά η μπάλα θα φύγει πάνω απ' τα δοκάρια. Στη συνέχεια η κεφαλιά του Καρυπίδη δεν θα ανησυχήσει τον Φυσέκη, ενώ από την άλλη το ψηλοκρεμαστό σουτ του Γκαϊδατζή μετά τη λάθος απομάκρυνση του Ζαρόπουλου θα περάσει άουτ. Στο 38' ο κ. Ουσταμπασίδης προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή, με τον Κοιλιάρη να παίρνει τη θέση του τραυματία Καμπιώτη.

Στο δεύτερο μέρος οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές, μία απ' αυτή ήταν ο Γκαραβέλης που πήρε τη θέση του Ζαρόπουλου κάτω απ' τα γκολποστ για τους φιλοξενούμενους, ενώ στο 50' ο Λουσέρο απείλησε από πλευράς Ξάνθης, με τον Φυσέκη να μπλοκάρει σταθερά το σουτ του. Στο 62' ήταν η σειρά του Εθνικου να αλλάξει γκολκίπερ, με τον Φυσέκη να αφήνει τη θέση του στον Συριτούδη ο οποίος αργότερα έδωσε τα βγήκε για να πάρει χρόνο συμμετοχής και το τρίτος τερματοφύλακας Μπαμπλής.

Στο 66' η Ξάνθη θα ανοίξει το σκορ. Ο Μπαρέτας σούταρε, ο Συριτούδης απέκρουσε αλλά στη συνέχεια της φάσης ο Ρενάν με ωραίο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Τρία λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι θα πετύχουν και δεύτερο τέρμα με σκόρερ τον Ράνο ο οποίος μετά από ασίστ του Λουσέρο νίκησε τον Συριτούδη. Η Ξάνθη απείλησε με διπλή ευκαιρία 78', με τους Λαζαρίδη και Βασιλακάκη να μην μπορούν να σκοράρουν. 

Ο Εθνικός προσπάθησε να μειώσει, αλλά ο Δανίδης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γκαραβέλη που μπλόκαρε. Στη συνέχεια ένα σουτ του Μπαρέτα θα φύγει άουτ.

Οι προπονητές των δύο ομάδων δήλωσαν:

Νίκος Ουσταμπασίδης: «Ξεκινώντας θα ήθελα να ευχαριστήσω την Skoda Ξάνθη για την τιμή που μας έκανε να παίξουμε απέναντι της και να μας τιμήσει με αυτό τον τρόπο με την παρουσία της. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω και προσωπικά τον Χρήστο Πανόπουλο που μου είχε δώσει την ευκαιρία να δουλέψω την Ξάνθη, αλλά και για το σημερινό παιχνίδι που ήρθε εδώ με την ομάδα για να γίνει αυτό το φιλικό. Όσο αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, με ανησυχεί περισσότερο ο τραυματισμός του Καμπιώτη γιατί σε αυτή τη φάση της προετοιμασίας αυτά τα θέματα είναι πολύ σημαντικά. Από κει πέρα, ξέραμε τη δυναμική του αντιπάλου, εμείς όμως κοιτάμε την δική μας ομάδα. Είμαστε σε διαφορετικό επίπεδο ετοιμότητας αυτή τη στιγμή. Τα παιδιά ανταποκρίνονται απόλυτα και αυτό φαίνεται κυρίως στις προπονήσεις, από την διάθεση την οποία δείχνουν και την όρεξη που έχουν».  

Σάκης Τσιώλης:

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την προετοιμασία. Σήμερα κλείσαμε 6 εβδομάδες, τα παιδιά δούλεψαν πολύ και πιστεύουμε ότι αυτό θα βγει στη διάρκεια του πρωταθλήματος. Το μυαλό όλων ήταν στη πρεμιέρα με τη Βέροια την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά τα παιδιά έδειξαν καλή εικόνα». 
Ο κ. Τσιώλης είπε επίσης πως αναμένεται η έλευση ενός επιτελικού μέσου, ενώ σημείωσε πως στο σχήμα θα παιχτεί μία θέση ανάμεσα στον Παντελή Καπετάνο και τον Αντώνη Ράνο ανάλογα με τη διάταξη που θα επιλέγει. Τέλος ανέφερε: «Θα ήθελα να τονίσω την πολύ καλή παρουσία της ομάδας της Αλεξανδρούπολης, που και με τον Νίκο (Ουσταμπασίδη) τον οποίο γνωρίζω πολύ καλά καθώς υπήρξαμε και συμπαίκτες στον Ιωνικό, ο οποίος ξέρω πόσο πολύ ενδιαφέρεται, ζει και παθιάζεται με το ποδόσφαιρο θα ενισχύσει τον Εθνικό με την παρουσία του. Εύχομαι τα καλύτερα στον Εθνικό».

Συνθέσεις:

Εθνικός Αλεξ/πολης: Φυσέκης, Αμπραχαμιάν, Κατρανίτσας, Λειβαδιώτης, Παρασκευάς, Κοσκολός, Ελληνίδης, Φλώρος, Τσαμουρλίδης, Καμπιώτης, Γκαϊδατζής. Έπαιξαν επίσης οι: Κοιλιάρης, Συριτούδης, Αγγελακάκης, Κυριζάκης, Άχπας, Μπαμπλής, Δανίδης, . 

Skoda Ξάνθη: Ζαρόπουλος, Μπέρτος, Γουάλας, Λισγάρας, Καρυπίδης, Παπαστεριανός, Ομπόντο, Λουσέρο, Σολτάνι, Ρενάν, Καπετάνος. Αγωνίστηκαν επίσης οι: Γούτας, Γκαραβέλης, Φλίσκας, Βασιλακάκης, Ράνος, Μπαρέττας, Κομεσίδης, Λαζαρίδης, Κολλαράς, Μπαξεβανίδης και Πασχαλάκης.

Ρεπορτάζ-Επιμέλεια: Κοσμάς Πανταζής





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο...