Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014


«Ευρωπαίοι» ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Αστέρας! (videos)

Την πρόκριση στους ομίλους του Europa League πανηγύρισαν οι τρεις ελληνικές ομάδες, με τον Αστέρα Τρίπολης να φτάνει σε αυτούς για πρώτη φορά στην ιστορία του!

Ο ΠΑΟΚ που είχε ηττηθεί 1-0 από τη Ζίμπρου στη Μολδαβία, επικράτησε 4-0 στην Τούμπα με τα γκολ Περέιρα (11'), Αθανασιάδη (45'), Μακ (79') και Μάρτενς (84'). Οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 42' λόγω της αποβολής του Αμανί με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Δείτε και τα τέσσερα γκολ του «Δικεφάλου του Βορρά» στο βίντεο που ακολουθεί:




Μεγάλη πρόκριση και για την ομάδα της Τρίπολης η οποία παρά την ήττα με 3-1 στην Κύπρο από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ πήρε το εισιτήριο για τους ομίλους χάρη στο υπέρ του 2-0 του πρώτου αγώνα. Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη προηγήθηκε με τον Γκοϊάν στο 23', αλλά η εξέλιξη ήταν εντελώς διαφορετική. Η ομάδα από το Ισραήλ που χρησιμοποίησε το Στάδιο «Αντώνης Παπαδόπουλος» στη Λάρνακα ως έδρα της για το ματς λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στη λωρίδα της Γάζας, ισοφάρισε με τον Μπαντάς στο 27'. Το προβάδισμα στους τυπικά γηπεδούχους έδωσε ο Ζάχαβι με πέναλτι στο 54' και ο Πρίτσα στο 75' διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Οι Αρκάδες προκρίνονται για πρώτη φορά στην ιστορία τους στους ομίλους της διοργάνωσης και αν σκεφτούμε ότι πρόκειται για μία επαρχιακή ομάδα, τότε η πρόκριση αποκτάει άλλη βαρύτητα.

Δείτε παρακάτω όλα τα γκολ της αναμέτρησης:



Ole kai ta goal από greenfaliro

Η τρίτη ελληνική ομάδα που πέρασε στους ομίλους του Europa League είναι ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» μετά το 4-1 στη Λεωφόρο είχαν εύκολο έργο στη Δανία και επικράτησαν με 2-1 της Μίντιλαντ. Το σκορ άνοιξε για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου ο Νάνο με υπέροχη εκτέλεση φάουλ στο 55', ενώ για τους Σκανδιναβούς ισοφάρισε ο Ιγκμπούν με πέναλτι στο 73'. Στην αμέσως επόμενη φάση και πριν προλάβουν να ολοκληρώσουν τους πανηγυρισμούς τους οι γηπεδούχοι, ο Κλωναρίδης που είχε μπει ως αλλαγή στη θέση του Καρέλη με μία πολύ ωραία ενέργεια και αφού απέφυγε έναν αντίπαλο έβαλε και πάλι σε θέση οδηγού το «τριφύλλι».

Δείτε τα στιγμιότυπα του ματς που μετέδωσε η NOVA στο βίντεο που ακολουθεί:



Την Παρασκευή 29/8 στις 13:45 θα γίνει η κλήρωση στην οποία οι ελληνικές ομάδες θα μάθουν τους αντιπάλους τους, με τους ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό να βρίσκονται στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας και τον Αστέρα Τρίπολης στο 4ο. Τηλεοπτική κάλυψη θα υπάρχει από τη NOVA και τον ΑΝΤ1.

Επιμέλεια: Κοσμάς Πανταζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο...