Τρίτη 12 Αυγούστου 2014


Πρώτο δείγμα... θετικό!

Σε ένα ματς το οποίο άρχισε πιο αργά απ' ότι ήταν προγραμματισμένο και τελείωσε 10 λεπτά πριν συμπληρωθούν τα 90', ο Πανθρακικός επικράτησε 1-0 του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στην Κομοτηνή, με τον δεύτερο πάντως να παρουσιάζεται αρκετά καλός στο πρώτο του φιλικό προετοιμασίας.

Με φόντο το αυγουστιάτικο φεγγάρι που γινόταν όλο και πιο εντυπωσιακό όσο έπεφτε το φως της μέρας, οι ομάδες από τις δύο γειτονικές πόλεις δεν πρόσφεραν ιδιαίτερο θέαμα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά οι δύο προπονητές έβγαλαν σημαντικά συμπεράσματα. Στο 4' σημειώνεται η πρώτη φάση του αγώνα, με τον Λίτσκα να σουτάρει από πλευράς Πανθρακικού και την μπάλα να φεύγει πάνω απ' την εστία του γκολκίπερ του Εθνικού, Φυσέκη. Στο 24' μετά από μπαλιά του Λαδάκη, ο Ντιγκινί έκανε το κοντρόλ και το σουτ στην κίνηση στέλνοντας τη μπάλα πάνω απ' τα δοκάρια του πορτιέρο της εβρίτικης ομάδας. Ένα λεπτό αργότερα οι Αλεξανδρουπολίτες προχώρησαν σε αναγκαστική αλλαγή, με τον Θάνο να τραυματίζεται και τη θέση του να παίρνει ο Αμπραχαμιάν.
Στο 32' ο Λαδάκης άνοιξε το σκορ για τους Κομοτηναίους με τρομερό σουτ έξω απ' την περιοχή. Ο Ντιγκινί ελίχθηκε μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων πάσαρε προς τα έξω και ο αρχηγός των γηπεδούχων έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Φυσέκη. Στο 39' ήταν η σειρά του Άκη Μάντζιου να πραγματοποιήσει αναγκαστική αλλαγή, με τον νεαρό Γκουτσίδη να μπαίνει στη θέση του τραυματία Καθάριου.
Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους οι δύο ομάδες πραγματοποίησαν αρκετές αλλαγές με τον Νίκο Ουσταμπασίδη να περνάει τους Κόσκολο και Σαραντάκη στη θέση των Κοιλιάρη και Αγγελακάκη και τον ομόλογο του να περνάει στο ματς τους Αραμπά, Αθανασιάδη, Λουτσιάνο και Μουζασβίλι αντί των Μπρένο, Πασχαλάκη, Ντιγκινί και Φραγκούλη. Ο Πανθρακικός απείλησε με εκτέλεση φάουλ του Γκουτσίδη στο 52'.
Από κει πέρα ο Εθνικός έγινε πιο απειλητικός και φάνηκε περισσότερο στο χορτάρι με την σημαντικότερη ευκαιρία να πραγματοποιείται στο 67', όταν μετά από ολιγωρία της άμυνας των γηπεδούχων ο Τσαμουρλίδης σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει. Στην συνέχεια ο κ. Ουσταμπασίδης έδωσε χρόνο συμμετοχής και σε άλλα νέα παιδιά ενώ και ο κ. Μάντζιος έδωσε την ευκαιρία σε παίκτες που δεν αγωνίστηκαν στο κυριακάτικο (10/8) φιλικό με την Σκόντα Ξάνθη να δείξουν τις δυνατότητες τους.
Το παιχνίδι έληξε στο 81ο λεπτό αφενός λόγω ζέστης και αφετέρου λόγω του σκότους, αφού οι προβολείς του ΔΑΚ δεν άναψαν, με τους δύο προπονητές πάντως να μένουν ευχαριστημένοι από το συνολική παρουσία των ομάδων τους. Ο μεν Άκης Μάντζιος είδε τους παίκτες του να κάνουν το 6 στα 6 στα φιλικά και ο δε Νίκος Ουσταμπασίδης έμεινε ικανοποιήμενος από τους ποδοσφαιριστές του μιας και ήταν μόλις το πρώτο φιλικό προετοιμασίας του Εθνικού και μάλιστα απέναντι σε ομάδα της Superleague.
Μάλιστα, οι δύο κόουτς δήλωσαν στους δημοσιογράφους:
Α. Μάντζιος: «Οι εντυπώσεις είναι θετικές. Τα παιδιά της Κ20 που αγωνίστηκαν σήμερα έδειξαν πως αξίζουν που είναι κοντά μας και όλοι όσοι είμαστε στον Πανθρακικό θα πρέπει να ασχοληθούμε ακόμη περισσότερο με αυτά. Έχουμε προωθήσει ήδη από το Δεκέμβριο στην πρώτη ομάδα νέα πιαδιά από τις ακαδημίες και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και με άλλα παιδιά». Για τον Καθάριο που βγήκε τραυματίας από το γήπεδο ο κ. Μάντζιος είπε πως έχει διάστρεμμα και πως τις επόμενες μέρες θα διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασης του, ενώ για τους νεοαποκτειθέντα Αράμπα και για τον υπό δοκιμή Μπρένο ανέφερε: « Ο Αράμπα είναι ένας επιθετικός που πιστεύω ότι θα μας δώσει λύσεις σε κάποια θέματα. Σήμερα μάλιστα έδειξε μεγάλη διάθεση για να παίξει παρ' όλο που ήταν σε απραξία τις τελευταίες 4-5 μέρες αφού έλυσε το συμβόλαιο του για να έρθει στην ομάδα μας. Έχει στοιχεία που μπορούν να μας βοηθήσουν και όλα θα πάνε καλά. Ο Μπρένο είναι μικρός, τον παρακολουθούμε, θα του δώσουμε κι άλλο χρόνο για να δείξει τις δυνατότητες του και μέχρι το τέλος του Αυγούστου θα έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση». Για τον Εθνικό ο κόουτς της ομάδας της Κομοτηνής κλείνοντας είπε: «Ο Εθνικός είναι μια καλή ομάδα, έχει καλό προπονητή, έχει και δομή και πλάνο στο παιχνίδι του και μακάρι να μπορέσει να καθιερωθεί στις μεγάλες κατηγορίες για να έχει η περιοχή πολλές ομάδες».
Ν. Ουσταμπασίδης: «Πήραμε αυτά που θέλαμε σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο αντίπαλος ήταν σε υψηλότερο επίπεδο από εμάς και από άποψη κατηγορίας αλλά και ετοιμότητας. Έχουμε μπροστά μας ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με ομάδες ιστορικές οι οποίες θα ψάξουν την άνοδο. Για εμάς η χρονιά που έρχεται είναι διαφορετική, καινούργια για εμάς. Πρέπει να κοιτάξουμε να σταθούμε σε αυτήν την κατηγορία, αλλά από την άλλη να μην θέλουμε να μείνουμε και για πολύ καιρό σε αυτήν γιατί με τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν δεν είναι και ότι το καλύτερο. Ο κόσμος της Αλεξανδρούπολης πρέπει να αγκαλιάσει την προσπάθεια της ομάδας και να έχει ως πρότυπα τον Πανθρακικό και την Ξάνθη που με δουλειά έφτασαν στο σημείο που βρίσκονται τώρα». Ο κόουτς του Εθνικού είπε επίσης πως έμεινε ευχαριστημένος από τα νέα αποκτήματα, ενώ για τον τραυματισμό του Θάνου δήλωσε πως είναι νωρίς για να πει κάτι, αλλά σύντομα θα είναι και αυτός σε καλή κατάσταση για να αγωνιστεί.
Συνθέσεις
Πανθρακικός (Άκης Μάντζιος): Πασχαλάκης, Χρήστου, Παπαγεωργίου, Ζδράβος, Λαδάκης, Τριανταφυλλάκος, Καθάριος, Ντιγκινί, Λίτσκας, Φραγκούλης, Μπρένο. Ως αλλαγές μπήκαν οι Αθανασιάδης, Γκουτσίδης, Αράμπα, Μουζασβίλι, Χελιδώνης, Ψάλτης και Λουτσιάνο. 
Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Νίκος Ουσταμπασίδης):  Φυσέκης, Θάνος, Κατρανίτσας, Παρασκευάς, Λειβαδιώτης, Κοιλιάρης, Αγγελάκης, Ελληνίδης, Γκαιτατζής, Φλώρος, Τσαμουρλίδης. Ως αλλαγές έπαιξαν οι Αμπραχαμιάν, Συριτούδης, Άχπας, Κοσκολός, Κυριζάκης, Σαραντάκης, Ντόλας, Ξενάκης, Κούρτοβ, Χλωρίδης, Πελτέκης.

Ρεπορτάζ - Επιμέλεια: Κοσμάς Πανταζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο...