Κυριακή 24 Αυγούστου 2014


Ήττα για Ξάνθη στην Ημαθία, 3-2 η Βέροια

Πολύ κοντά στο να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από την έδρα της Βέροιας έφτασε η Skoda Ξάνθη ισοφαρίζοντας μέσα σε τρία λεπτά από 2-0 σε 2-2, αλλά η Βέροια πήρε τη νίκη χάρη σε γκολ του Ντουμίτρου στο 83'.

Μπορεί οι Θρακιώτες να μπήκαν πολύ καλά στο ματς καθώς μόλις στο 2' ο Καρυπίδης με κεφαλιά έβαλε δύσκολα στον Καντιμοίρη ο οποίος απέκρουσε σε κόρνερ, αλλά η συνέχεια ανήκε στους γηπεδούχους. Στο 8' ο Κάμπορα απείλησε με κεφαλιά ψαράκι και ένα λεπτό μετά ο Μπεν σούταρε έξω απ' την περιοχή, με τον Κυριακίδη να μπλοκάρει και στις δύο περιπτώσεις. Οι Μπεν και Καλτσάς ανάγκασαν τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων να αποκρούσει σε κόρνερ στο 28' και στο 32', ενώ πέντε λεπτά μετά ο Μπέρτος λίγο έλειψε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Το γκολ για το σύνολο του Χοσέ Γκρανέρο ήρθε στο 41' με ωραίο σουτ του Βεργώνη έξω απ' την περιοχή.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Σάκης Τσιώλης προσπάθησε να αλλάξει τα πράγματα για την ομάδα του περνώντας τον Παπαστεριανό στη θέση του Βασιλακάκη, αλλά η «Βασίλισσα του Βορρά» συνέχισε ακάθεκτη. Στο 49' ο Καλτσάς έκανε ένα πολύ ωραίο σλάλομ από τα δεξιά γύρισε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Μπεν έκανε το 2-0. Μάλιστα, πέντε λεπτά αργότερα ο Κυριακίδης έσωσε από τρίτο γκολ τους Ακρίτες προλαβαίνοντας την προβολή του Κάμπορα. Η Ξάνθη απείλησε με δύο σουτ του Σολτάνι στο 60' και στο 63' τα οποία δεν προβλημάτισαν τον Καντιμοίρη. Στο 70' ο Καλτσάς δοκίμασε τα αντανακλαστικά του γκολκίπερ της Ξάνθης που απέκρουσε σε κόρνερ, ενώ 7 λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι θα μειώσουν. Ο Ομπόντο που στο 69' πήρε τη θέση του Ολιβέιρα, έστειλε με ωραίο σουτ από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 80' η ομάδα της Θράκης θα φτάσει στην ισοφάριση. Ο Χάελμπαϊνκ ανέτρεψε τον Ράνο με τον διαιτητή της αναμέτρησης να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Ο Λουσέρο έστησε τη μπάλα στην άσπρη βούλα και νίκησε τον Καντιμοίρη.

Η Βέροια όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και με ένα τρομερό σκαστό του Ντουμίτρου μετά από σέντρα του Μπεν έφτασε στο 3-2 το οποίο ήταν το τελικό σκορ και ξεκίνησε έτσι με τον καλύτερο τρόπο στη φετινή Superleague.

Συνθέσεις:

Βέροια (Χοσέ Γκρανέρο):  Καντιμοίρης, Αραγονιές, Βέρτζος, Καλί, Αμαραντίδης (86' Καταλά), Βεργώνης, Βάσκες, Παυλίδης (70' Χάσελμπαϊνκ), Καλτσάς, Κάμπορα (65' Ντουμίτρου), Μπεν.

Skoda Ξάνθη (Σάκης Τσιώλης): Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης (46' Παπαστεριανός), Φλίσκας (55' Ράνος), Γούτας, Καπετάνος, Καρυπίδης, Ολιβέιρα (69' Ομπόντο).

Επιμέλεια: Κοσμάς Πανταζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο...